STRIJKMOLEN D

Molendag  


"Molendag is altijd op de tweede zaterdag van mei".


Het was al een jarenlange traditie, Annemarie en Jos Ruiters kwamen op Molendag om een paar maal op zo'n dag een concert(je) te geven. Toen was daar de pandemie en werd Molendag alleen nog online gehouden. Gelukkig waren Annemarie en Jos bereid om het concert "Ode aan de Molen' op te laten nemen. Zo kan iedereen er toch van genieten.

Molendag 2023 was een feestelijke dag. De molens aan de Molenkade werden na een restauratie waarbij onder andere bij drie van de vier molens de roeden waren vervangen, door maar liefst vier hoogwaardigheidsbekleders geopend. Zij vertegenwoordigden de belangrijkste sponsoren en subsidiegevers van het zojuist voltooide restauratieplan.

De vang van Strijkmolen B werd gelicht door Anja Schouten, de burgemeester van Alkmaar. Bij Strijkmolen C was het Ernst van der Kleij, beleidsadviseur Erfgoed van de provincie Noord-Holland die deze eer had.

Namens zijn moeder Charlene de Cavalho - Heineken lichtte Charles de Cavalho de vang van Strijkmolen D. En als laatste op het rijtje was het aan Nicole Bakker, directeur van De Vereniging De Hollandsche Molen en tevens molenaar in opleiding, om na het trompettergeschal vanaf de Arie Berkhoutbrug Strijkmolen E in gang te zetten.